Pretenders-bartending in Mill: “Het is meer dan een catering bedrijf”

pretenders inmill

Sjors Dollevoet (16-01-1995) uit Mill begon onlangs onder de naam Pretenders zijn eigen bedrijf. Gezien zijn voorliefde voor de horeca, contact met mensen en zijn enthousiaste uitstraling, is het niet vreemd dat het een catering bedrijf is geworden. Maar niet zomaar een catering bedrijf, bij Pretenders staat bartending centraal.

Sjors: “Het is een catering bedrijf waar met passie en energie wordt gewerkt om van een feest ook daadwerkelijk een echt feest te maken. En waar de catering niet op de achtergrond wordt geschoven maar waar het een onderdeel is van het feest.”

In 2012 behaalde Sjors zijn HAVO diploma aan het Merlet College in Grave. “De hbo studie Advanced Business Creation leek een goede vervolg studie. Maar al na een paar maanden in Den Bosch gestudeerd te hebben kwam ik erachter dat het toch niks voor mij ging worden. Het schooljaar heb ik wel afgemaakt maar ben in de zomervakantie gestopt om een uitdaging aan te gaan die mij veel meer trok.” Op dat moment was hij al werkzaam in restaurant Des Werelds, het restaurant van Fitland XL in Mill. “Ook was ik regelmatig in Café de Winkel in Mill om daar mee te helpen, de passie voor de horeca begon steeds meer te kriebelen.”

Maar toen Sjors op Facebook een reclame filmpje voorbij zag komen van een cocktail cursus in Thailand was hij verkocht. “In april 2014 ben ik afgereisd naar Thailand om daar, samen met Geert Swartjes en Frank Meulepas, de cocktail cursus te volgen. Een cursus bij ‘s werelds grootste en beste bartender school, The European Bartender School. Na vier weken, elke dag van 9 uur s’ochtends tot drie uur s’middags op school te hebben gezeten, om vervolgens nog een paar uur te besteden aan je huiswerk, was ik klaar voor het grote examen.”

Terug in Nederland en met het diploma op zak wist Sjors dat hij van bartending zijn werk wilde maken. Van jongs af aan wist hij dat hij al ooit een eigen bedrijf wilde beginnen en dit alles resulteerde onlangs in het bedrijf Pretenders. “Ik ben naar de kamer van koophandel gereden en heb het daar officieel gemaakt. Na het behalen van de benodigde cursussen en papieren kon ik eindelijk aan de slag. In de schuur van mijn ouders ben ik gaan zagen, timmeren en schilderen. Wat uiteindelijk resulteerde in 2 stijlvolle mobile barren. Een bar volledig ingericht op het maken van de heerlijkste cocktails. En de andere is ingericht om een biertje te tappen, glaasje wijn of iets fris in te schenken.”

Bron: http://www.inmill.nl/algemeen/pretenders-bartending-in-mill-het-is-meer-dan-een-catering-bedrijf.html

Comments are closed.